•  

Chali Jennings: Ο αγωνιστικός χορός είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα

Γιορτή του αγωνιστικού χορού, του ρυθμού και της μουσικής θα είναι το «2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σύγχρονου, Κλασσικού και Μοντέρνου Χορού», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και στις 19 Μαρτίου, στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών.

Οι δηλώσεις για τις συμμετοχές θα ολοκληρωθούν στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι Έλληνες από το εξωτερικό, καθώς και οι Κύπριοι χορευτές.

Τη νέα γενιά θα αξιολογήσουν κριτές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη διεθνή μουσική σκηνή. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και η Chali Jennings. Η γνωστή στη χώρα μας ως «χορογράφος των σταρ» έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής κοινότητας (όπως ο Justin Timberlake κ.α.), ενώ στην Ελλάδα συνεργάστηκε με την Έλενα Παπαρίζου, την Άννα Βίσση, τον Αντώνη Ρέμο, την Φουρέιρα, την Τάμτα κ.α. Τα τελευταία χρόνια είναι με τον Σάκη Ρουβά. Στο βιογραφικό της υπάρχει, μεταξύ άλλων, συνεργασία με τα MAD Video Music Awards, ενώ έχει επιμελήθηκε τις χορογραφίες της Ήβης Αδάμου στη Eurovision, όπως και για το μιούζικαλ Victor Victoria με πρωταγωνίστρια την Εβελίνα Παπούλια.

«Ο αγωνιστικός χορός είναι ένα άθλημα και, μάλιστα, από τα πιο θαυμαστά. Αυτή η υγιής μορφή συναγωνισμού μου έχει προσφέρει πολλά και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Μου δίδαξε πειθαρχία, ταπεινότητα και με κράτησε «πεινασμένη» για να δίνω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου σε κάθε νέα χορογραφία. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σύγχρονου Κλασσικού και Μοντέρνου Χορού που θα διεξαχθεί στο Κολλέγιο Αθηνών αποτελεί μία σπουδαία διοργάνωση για την ανάπτυξη του αγωνιστικού χορού στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαι μέλος της κριτικής επιτροπής και ανυπομονώ να δω το πάθος και το ταλέντο που έχουν οι νέες γενιές», τόνισε η Αμερικανίδα χορογράφος.

Διοργανώτρια του «2ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σύγχρονού, Κλασσικού και Μοντέρνου Χορού» είναι η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Morgana», η οποία ιδρύθηκε με στόχους την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής και πνευματικής έκφρασης του ανθρώπου και την ανάδειξη χαρισματικών ταλέντων.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ιστοσελίδα www.dancetheater.gr .