•  

«Ο Λευτέρης άρχισε να πιστεύει το ολυμπιακό μετάλλιο μετά τη Βέρνη»

Μπορεί να στάθηκε άτυχος, μετά τη ρήξη χιαστών και την επέμβαση που ακολούθησε και να μην κατάφερε να βρεθεί στο Ρίο, όμως το μυαλό του βρίσκεται εκεί με τους συναθλητές του. Τους φίλους του.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης μίλησε στο OSN για τον συγκάτοικο του στις αποστολές από το 2007 και μετά, τον Λευτέρη Πετρούνια. Ο 25χρονος μίλησε για την σκληρή προετοιμασία, για την «ιεραρχία» που ακολουθείται στους στόχους, αλλά και για το πότε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στους κρίκους άρχισε να πιστεύει το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Από τη Βέρνη και μετά ο Λευτέρης άρχισε να πιστεύει ότι το βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι εφικτό. Κι αυτό γιατί το πρόγραμμά του άρχισε να γίνεται σταθερό. Και από τη στιγμή που κατάφερε να το σταθεροποιήσει ο δρόμος για τα μετάλλια ήταν ανοικτός».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Ρότερνταμ μίλησε επίσης για την...ιεραρχία των στόχων. «Είναι πολύ σπάνιο, αλλά και δύσκολο να πάει ένας άγνωστος αθλητής απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να διακριθεί. Χρειάζεται να περάσει από ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και από εκεί και πέρα να κοιτάξει την Ολυμπιάδα. Έτσι γίνεται συνήθως. Φυσικά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις».

Όσο για την προετοιμασία του Λευτέρη Πετρούνια ο Κοσμίδης είπε: «Δούλευε σαν σκύλος! Κεφάλι σκυμμένο και αμέτρητες ώρες καθημερινής προπόνησης. Πολλή δουλειά. Μόνο με δουλειά θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε». Ο ίδιος άρχισε να βλέπει το όνειρο του ολυμπιακού μεταλλίου να «ζωντανεύει» για τον συγκάτοικο και φίλο του λίγο πιο νωρίς από τη Βέρνη και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Όπως είπα και πριν. Από τη στιγμή που έβλεπα να σταθεροποιεί το πρόγραμμά του ήμουν σίγουρος ότι θα μπει μέσα στα μετάλλια κι όταν λέω μετάλλια δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο χρυσό».

Η αθλήτρια του ανσάμπλ Σταυρούλα Σαμαρά είχε δηλώσει στο OSN, ότι το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι μια μεγάλη γιορτή για την Ελλάδα, αλλά και για την γυμναστική. Τι πιστεύει όμως ο ίδιος; «Ναι, είναι μια μεγάλη γιορτή για την γυμναστική, η οποία είχε να δει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τον Δήμο Ταπάκο το 2004. Επομένως είναι μια τεράστια επιτυχία για την γυμναστική. Ωστόσο, γιορτή είναι κι ένα μετάλλιο σε ένα παγκόσμιο ή ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και αυτό που πιστεύω είναι ότι θα ακολουθήσουν πολλές γιορτές ακόμα στο μέλλον. Υπάρχουν πολλά παιδιά που ακολουθούν όπως ο Ηλιόπουλος, ο Κωνσταντινίδης, αλλά κι εμείς που έχουμε τουλάχιστον μία Ολυμπιάδα ακόμα μπροστά μας».

Τέλος ο Λευτέρης Κοσμίδης μίλησε και για την εθνική ομάδα ανσάμπλ που ρίχνεται στη μάχη το Σάββατο. «Πραγματικά τα κορίτσια έχουν κάνει άθλο! Δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες στην προετοιμασία τους, όπως η αλλαγή προπονήτριας κλπ, κι όμως τα κατάφεραν και τις παραδέχομαι. Ελπίζω να πετύχουν το στόχο που έχουν θέσει και να μπορέσουν να μπουν στον τελικό».

http://othersportsnews.gr/

adonis dance art banner