•  

Εκεί που η αυταπάρνηση συναντάει το όνειρο…

Τι κι αν η Ιωάννα Αναγνωστοπούλου υπεβλήθη σε λαπαροσκοπική επέμβαση (εμφάνισε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας) στις αρχές Ιουλίου; Η Ελληνίδα αθλήτρια γύρισε άμεσα στις προπονήσεις προκειμένου να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί και να ζήσει το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναγνωστοπούλου δεν επέτρεψε μία ατυχία να της στερήσει το όνειρο κάθε αθλητή. Να συμμετάσχει σε μια Ολυμπιάδα. Η 19χρονη λίγο πριν τη αναχώρησή της για το Ρίο μαζί με τις Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη και Μιχαέλα Μεταλλίδου, μίλησε στο OSN για την μικρή περιπέτεια της υγείας της, αλλά και για τους στόχους της εθνική μας ομάδας.

«Είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση. Κατάφερα να προσαρμοστώ σχετικά γρήγορα και τώρα πλέον μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια είμαστε πριν την τελική αναχώρηση από το Ρίο. Η περιπέτεια της επέμβασης δεν μπορώ να πω ότι με καθυστέρησε γιατί υπήρξε αρκετός χρόνος ώστε να επανέλθω στην αρχική φυσική μου κατάσταση», θα πει η Αναγνωστοπόυλου.

Έχοντας ταξιδέψει ήδη μια φορά στο Ρίο, όπου η εθνική μας ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και έχοντας πανηγυρίσει την είσοδο στην κορυφαία 8άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Χολόν, η 19χρονη πιστεύει ότι τόσο αυτή όσο και η υπόλοιπη ομάδα θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία με ανεβασμένη ψυχολογία.

«Ναι, είναι γεγονός ότι τόσο η δική μου ψυχολογία, όσο και της ομάδας είναι αισθητά ανεβασμένη. Πάνω απ' όλα είμαστε υπερήφανες που φτάσαμε επιτέλους στο στόχο που θέλαμε κι αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενες».

Στην ομάδα βρίσκονται οι Σταυρούλα Σαμαρά και η Ελένη Δόικα, δύο αθλήτριες που ξέρουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό όμως κατά πόσο θα βοηθήσει τα υπόλοιπα κορίτσια; Η Ελληνίδα αθλήτρια δίνει την απάντηση:

«Σαφώς και είναι πολύ καλό που υπάρχουν αυτές οι δυο αθλήτριες στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που έχουν εικόνες από τους περασμένους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Αυτό μας βοηθάει πολύ τόσο σε θέματα ψυχολογίας, αλλά και εμπειρίας».

Όπως όλες οι αθλήτριες στο ανσάμπλ είναι αρκετά ως πολύ μετρημένες στη δηλώσεις τους έτσι και η Ιωάννα Αναγνωστοπούλου μιλάει για τους στόχους στο Ρίο με αρκετά ρεαλιστικό τρόπο.

«Ο στόχος μας είναι να εκτελέσουμε δυο προγράμματα χωρίς λάθη και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Από εκεί και πέρα μπορεί να έρθει και το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι αυτό που είπα πριν. Να παρουσιάσουμε δύο πολύ καλά προγράμματα αποφεύγοντας τα λάθη».

Για το τέλος η 19χρονη έκανε τη δική της ευχή τόσο για την ομάδα του ανσάμπλ, όσο και για την υπόλοιπη ελληνική ολυμπιακή αποστολή.

«Εύχομαι πραγματικά να ευχαριστηθούμε τον αγώνα, γιατί όλες μας ζούμε ένα όνειρο για το όποιο παλεύουμε τόσα χρόνια. Θέλουμε να κάνουμε υπερήφανους όλους αυτούς που βρίσκονται κοντά μας και μας στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα. Επίσης, θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά που θα βρεθούμε στο Ρίο, να το χαρούμε και να επιστρέψουμε με όσο περισσότερες διακρίσεις μπορούμε»

www.othersportsnews.gr