•  

Παγκόσμιο τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής "Miss Valentine"

Για σχεδόν δύο δεκαετίες σε αυτό το τουρνουά συμμετέχουν μια σειρά μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα αθλητριών τα οποία έρχονται μαζί κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να γιορτάσουν τη ρυθμική γυμναστική. Γιατί ακριβώς την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Η ιδέα της οργάνωσης ενός τέτοια τουρνουά ξεκίνησε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια ς της ρυθμικής Janika Mölder το 1994 και ο στόχος ήταν να καλέσει να πάρουν μέρος σε αυτήν τη γιορτή, οι φίλες της από διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Το φεστιβάλ αυτό απευθύνεται στους ανθρώπους που αγαπούν την γυμναστική και πραγματοποιείται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γιορτή η οποία είναι αφιερωμένη στην φιλία και την αγάπη.

Η γιορτή αυτή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη χειμωνιάτικη πόλη της Εσθονίας αφού φέρνει ιδιαίτερη ζεστασιά και υπέροχη ατμόσφαιρα στο ενθουσιασμένο κοινό το οποίο αδημονεί να ζητωκραυγάσει και να χειροκροτήσει τις πρωταγωνίστριες του τουρνουά.

Να σημειωθεί ότι το τουρνουά αυτό θα είναι το πρώτο μέσα στο 2013 στο οποίο θα διεξαχθεί με βάση τους νέους κανονισμούς της FIG και θα λάβουν μέρος πολλές νέες αθλήτριες. Σύμφωνα με το gymmedia.com, μέχρι τις 21 του Ιανουαρίου δεν είχαν ολοκληρωθει ακόμη η λίστα συμμετοχής.

Περισσότερα στη σελίδα του τουρνουά

Πηγή: gymmedia.com

adonis dance art banner