•  

Αποσύρεται οριστικά από την ενεργό δράση ως αθλητής ο Yordan Yovchev

«'Ηρθε η ώρα να πω, αρκετά. Μπορώ να συνεχίσω αλλά δεν υπάρχει κάποιος λόγος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να επιδιώξω στη γυμναστική. Μια ακόμη συμμετοχή μου στους επόμενους ολυμπιακούς αγώνες ενώ θα είμαι πενήντα χρόνων θα ήταν κάτι γελοίο. Δεν σκέφτομαι καν να προπονούμαι πλέον.
Ο αθλητής «θρύλος» σκέφτεται μια να οργανώσει μια κοινωφελή εκδήλωση Γυμναστικής στο Arena Armeets sports hall της Σόφιας τον προσεχή Νοέμβρη.
 
 
 «Δεν έχει οριστεί η ημερομηνία, αλλά μια τέτοια εκδήλωση θα ήταν υπέροχη» δήλωσε ο Yovchev ο οποίος σκέφτεται να προσκαλέσει όλους τους τελευταίους ολυμπιονίκες και τους ψηλά υποσχόμενους βούλγαρους νέους αθλητές.
Εκτελώντας το πρόγραμμά του στους ολυμπιακούς του Λονδίνου και κατακτώντας την έβδομη θέση, χειροκροτήθηκε θερμά τόσο από το κοινό όσο και από τους νεότερους αθλητές.

 
Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών ιδίως στους ώμους του και παραδέχτηκε ότι δοκίμασε πολλές μεθόδους θεραπειών προκειμένου να θεραπευτεί.
Ο γκριζωπός αθλητής κέρδισε τη πρόκρισή του και τη συμμετοχή του τελικά στους ολυμπιακούς του Λονδίνου αν και αντιμετώπιζε το σοβαρό αυτό πρόβλημα τραυματισμού. Ήταν η έκτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τον 39χρονο θρύλο, ένα παγκόσμιο ρεκόρ δηλαδή από μόνο του.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να κερδίσει ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 ο Yovchev ανκαι εκτέλεσε υποδειγματικά το πρόγραμμά του, έχασε για πολύ λίγο το χρυσό μετάλλιο από τον Έλληνα αθλητή Δημοσθένη Ταμπάκο.
Τελευταία είχε πέσει θύμα ληστείας ενώ τα Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανήγαγαν το γεγονός ως την «ληστεία του αιώνα»

Να σημειώσουμε ότι ο Yordan Yovchev είναι πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.
 
Δείτε σε βίντεο το αφιέρωμα της F.I.G για τον Βούλγαρο πρωταθλητή κάνοντας κλικ στη παρακάτω εικόνα:
 

adonis dance art banner