•  

Ολυμπιακή Λάμψη σε Γκαλά στο Χονγκ Κονγκ με Ταμπάκο Χριστοδούλου και Δουλκερίδη

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής γυμναστικής συμμετείχαν στην ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία διήρκεσε πέντε ημέρες (26-31 Ιουλίου) και συνέπεσε με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κερδίζοντας το χειροκρότημα και το θαυμασμό των νεαρών Ασιατών θεατών.  

Ο δις Ολυμπιονίκης των κρίκων και σημερινός πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Δημοσθένης Ταμπάκος, μαζί με τον πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία εφήβων, Μιχάλη Δουλκερίδη, εκτέλεσαν προγράμματα στα αγωνίσματα του εδάφους, του πλάγιου ίππου, του δίζυγου και φυσικά των κρίκων. 

 

Από την πλευρά της, η Εύα Χριστοδούλου, «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ με το ανσάμπλ, παρουσίασε προγράμματα επίδειξης στα αγωνίσματα του ατομικού της ρυθμικής γυμναστικής. 

Επιπλέον, η Στέλλα Στέφου και ο Μιχάλης Δουλκερίδης παρουσίασαν πρόγραμμα ακροβατικού χορού, στο πλαίσιο του εορταστικού της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών παρακολούθησαν και χειροκρότησαν πολλά μικρά παιδιά, που βρέθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου δόθηκε το γκαλά, για να γνωρίσουν από κοντά το υπέροχο άθλημα της γυμναστικής.

Πηγή: Ε.Γ.Ο.

adonis dance art banner