•  

Τζένη & Βαγγέλης. Δυο ταλέντα μιλούν στο gymnast.gr

Δυο δικά μας παιδιά από τον χώρο της Γυμναστικής, μας έδειξαν πριν από λίγο καιρό με αφορμή τη συμμετοχή τους στο show του ANT1 «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» το μέγεθος της ομορφιάς της γυμναστικής.

Η Τζένη, διακεκριμένη αθλήτρια με την εθνική ομάδα του ανσάμπλ και ο Βαγγέλης αθλητής με πολύ σημαντική διαδρομή στον χώρο της ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής μιλούν γι 'αυτήν τους την εμπειρία στο gymnast.gr 

 
Η εμπειρία μας στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο" ήταν ξεχωριστή για εμάς. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και φυσικά δεν μετανιώσαμε ούτε στίγμη για την συμμετοχή μας. Χαρήκαμε πολύ αύτην την ευχάριστη διάδρομη

G: Τζένη, Βαγγέλη, θαυμάσαμε όλοι μας την παρουσία σας στο δημοφιλές show του ANT1 "Ελλάδα έχεις ταλέντο". Κατ' αρχήν πως προέκυψε αυτή η ιδέα της συμμετοχής σας;

ΤΖENH: με τον Βαγγέλη είχαμε αρχίσει να δουλεύουμε μαζί ως ακροβατικό ζευγάρι περίπου 1 χρόνο πριν ξεκινήσουν οι συμμετοχές στο show. Μια μέρα είδαμε τυχαία στην τηλεόραση το trailer του παιχνιδιού και κοιταχτήκαμε σκεπτόμενοι να δείξουμε και εμείς το ταλέντο μας. Έτσι μετά από λίγες μέρες αφού το συζητήσαμε και το εξετάσαμε από όλες τις πλευρές αποφασίσαμε ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και τελικά δηλώσαμε συμμετοχή.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Όπως προανέφερε και η Τζένη ήταν μια κοινή απόφαση. Σε όλα τα αντίστοιχα talent show στο κόσμο υπήρχαν αντίστοιχες συμμετοχές ζευγαριών και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία και αυτό ήταν ένα κίνητρο για εμάς για να δείξουμε ότι και στην Ελλάδα είμαστε ικανοί να έχουμε τέτοια show και μάλιστα από Έλληνες.

G: Αν και προέρχεστε από το χώρο της γυμναστικής, εντούτοις τα αθλήματα σας βρίσκονται σε διαφορετική κατεύθυνση. Πιο ήταν αυτό το "δυναμικό" στοιχείο που σας έκανε να δεθείτε έτσι καλλιτεχνικά; Επηρέασε Βαγγέλη η επαφή σου με την κρατική σχολή χορού της οποίας είσαι απόφοιτος;

ΤΖΕΝΗ: Παρόλο που και οι δύο ήμασταν αθλητές της γυμναστικής εντούτοις γνωρίζουν όλοι και περισσότερο όσοι βρίσκονται στο χώρο ότι η ρυθμική έχει πολύ λίγα κοινά στοιχεία με την ενόργανη και την ακροβατική που υπήρξε αθλητής ο Βαγγέλης. Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή δυσκολευτήκαμε ο καθένας για τον δικό του λόγο, όμως τελικά καταφέραμε με επιτυχία να ενώσουμε τις ικανότητες μας και να δημιουργήσουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Στην ακροβατική γυμναστική ήμουνα μεικτό ζευγάρι, οπότε είχα την επαφή και την εμπειρία ως παρτενέρ. Επίσης η επαφή μου με τον χορό με βοήθησε να έρθω πιο κοντά και να ταιριάξω περισσότερο με την χορευτικότητα και την αρμονία της κίνησης που έχει η Τζενη. Δέσαμε επιλεκτικά τις ικανότητες μας για να μπορέσουμε να έχουμε ένα αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα.

G. Νιώσατε καθόλου οι κριτές του show να μην αντιλαμβάνονταν το μέγεθος αλλά και το είδος της προσπάθειάς σας;

ΤΖΕΝΗ: Οι κριτές του show ήταν πολύ καλοί και ευγενικοί μαζί μας. Τα σχόλια τους όλα ήταν πολύ θετικά και φάνηκε να αναγνωρίζουν την προσπάθεια μας. Βέβαια δεν ήταν σε θέση να είναι αντικειμενικοί στην κριτική τους και είναι πολύ λογικό εφόσον δεν είναι το αντικείμενο τους και δεν μπορούσαν να κρίνουν με ακρίβεια το πρόγραμμα μας. Αυτός πάντως που φαίνεται να ξεχωρίζει κάποια πράγματα ήταν ο Κ. Χριστόπουλος.
ΒΑΓΓEΛΛΗΣ: Όχι αντιθέτως οι κριτές αντιλήφθηκαν το μέγεθος και την δυσκολία της προσπάθειάς μας και ανταμειφθήκαμε με το παραπάνω για αυτο. Χαρήκαμε πολύ που δήλωσαν πως κάποια πράγματα τα έβλεπαν για πρώτη φορά στην ζώη τους και μείναν έκπληκτοι με αυτά.

G: Τι αποκομίσατε τελικά από αυτή σας την εμπειρία; Θα συστήνατε σε άλλα παιδιά του χώρου να κάνουν κάτι ανάλογο;

ΤΖΕΝΗ: Η εμπειρία μας στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο" ήταν ξεχωριστή για εμάς. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και φυσικά δεν μετανιώσαμε ούτε στιγμή για την συμμετοχή μας. Χαρήκαμε πολύ αυτήν την ευχάριστη διαδρομή που είχαμε και θα σύστηνα ανεπιφύλακτα στα παιδιά της γυμναστικής να δοκιμάσουν κάτι αντίστοιχο.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, δείξαμε το ταλέντο μας και κάναμε show για πρώτη φορά στην τηλεόραση. Ήταν κάτι το ξεχωριστό και το μοναδικό, αποκομίσαμε γνώσεις, εμπειρία και αποκτήσαμε πολλές γνωριμίες. Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα σε παιδιά του χώρου να δοκιμάσουν κάτι ανάλογο με την προϋπόθεση να είναι ενήλικοι.

G: Προσέλκυσε καθόλου η συμμετοχή σας σε αυτό το show κάποιες επαγγελματικές ευκαιρίες;

ΤΖΕΝΗ: Μπορεί να μην ήμασταν οι νικητές του παιχνιδιού αλλά σίγουρα βγήκαμε κερδισμένοι από το show. Καταφέραμε να κάνουμε γνώστη την δουλειά μας με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη δεχτεί πολλές προτάσεις.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Σίγουρα βγήκαμε κερδισμένοι και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Έχουμε κλείσει ήδη κάποιες εμφανίσεις και δεχτήκαμε και μια δελεαστική πρόταση από το εξωτερικό.

G: Ως δύο άνθρωποι που γνωρίζετε καλά το χώρο, τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που κάνει την γυμναστική να θεωρείται ξεχωριστό άθλημα;

ΤΖΕΝΗ: Η γυμναστική πάνω από όλα είναι τρόπος ζωής. Καλλιεργεί την πειθαρχεία, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ανθρώπου. Επίσης η γυμναστική περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και τεχνικά αθλήματα και απαιτεί να θυσιάσεις και να αφιερώσεις πολλές ώρες από την καθημερινότητα σου για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις προσδοκίες του αθλήματος.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Η γυμναστική για εμένα δεν είναι απλά ένα άθλημα είναι ψυχική και σωματική εκπαίδευση, όπως λέγανε και οι πρόγονοι μας "νους υγιείς εν σώματι υγιεί". Έχει υψηλές απαιτήσεις και απαιτεί εκτός από σωματική αντοχή και μεγάλη ψυχική δύναμη. Για μένα είναι το πιο όμορφο άθλημα στο κόσμο για όλα αυτά που προσφέρει.

G: Ποια η γνώμη σας για το gymnasτ.gr;

TZENH: Eίναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον και έγκυρο site το οποίο ασχολείται με τα γεγονότα και τις εξελίξεις που αφορούν την γυμναστική και οτιδήποτε υπάρχει γύρω από αυτήν. Είμαι πολύ χαρούμενη που υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την γυμναστική και προσπαθούν να μας κρατάνε συνέχεια ενήμερους.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Είμαι πολύ χαρούμενος που η οικογένεια της γυμναστικής έχει αποκτήσει τη δική της σελίδα ενημέρωσης καθώς η τηλεόραση δεν ασχολείται ιδιαίτερα με αυτό το χώρο. Μπορούμε να ενημερωνόμαστε για όλα τα γεγονότα της γυμναστικής και οτιδήποτε την αφορά και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο.

G. Ευχαριστώ πολύ!

Απολαύστε το βίντεο:

Τζέννη & Βαγγέλης. Συνέντευξη στο gymnast.gr